Kayseri'de Bayramlaşma

Ramazan Bayramı münasebetiyle Kayseri Valiliği tarafından bayramlaşma programı düzenlendi.

Kayseri'de Bayramlaşma
Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ile Hülya Nergis, belediye başkanları, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Vali Süleyman Kamçı, Kayseri’nin huzur kenti olduğunu söyleyerek tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Buradaki programın ardından protokol üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanvekili Süleyman Özdemir ile görüştü. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, “Önemli olan şehitlerimizin unutulmaması. Bu bakımdan Kayseri şanslı bir şehir. Bir şehidimiz olduğu taktirde mutlaka ailesiyle berber oluruz, çocuklarına sahip çıkmaya çalışırız. Sonrasında da şehir olarak elimizden ne geliyorsa yaparız. Önemli olan onların geride bıraktıklarına sahip çıkabilmek. Onlar bizim için, vatan için, bayrak için şehit oldular. Gencecik yaşta, daha hayatlarına doyamadan toprağa kavuştular. Bir insanın fedakarlık yapabileceği en önemli varlığı canıdır. Onlar canlarını verdiler. Rabbim onları cennetiyle müjdelesin. Tabi bir toprak parçasının vatan olabilmesi için de uğurunda şehitler olması gerekiyor. Bu ülkeyi biz kendimize anavatan kabul ettik ve her bir köşesinde şehit kanlarımız var. Çocukluğumuzdan itibaren dedelerimizden, babalarımızdan hep harp dinledik. Cephelerde nasıl çile çektiklerini dinleyerek büyüdük. O yüzden şehitliğe alışmış bir toplumuz. Allah’tan dileğimiz bundan sonra şehidimizin gelmemesi. Bu topraklarda huzurun sonuna kadar kalıcı olması. Şunun da bilinmesi lazım ki ne zaman vatan, bayrak tehlikeye düşerse hepimiz de şehit olmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Ziyaretin ardından Bakan Özhaseki ve protokol üyeleri Gaziler Derneği’ni de ziyaret ederek Başkan Osman Balcı ile görüştü. Şehitler Evi’nden ayrılan protokol üyeleri daha sonra İl Jandarma Komutanlığı’na geçerek burada askerlerle bayramlaştı.

Buradaki ziyaretin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler İl Emniyet Müdürlüğü’ne geçerek İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve emniyet mensuplarıyla bayramlaştı.
Kaynak: İHA