Astsubaylıktan paşalığa

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) 1684 askerin ihraç edilmesinden sonra toplanan YAŞ albaylıktan general ve amiralliğe terfilerde bir ilke imza atıldı.

Astsubaylıktan paşalığa
İhraçlardan sonra TSK'daki ‘tuğ' açığını kapatmak için birliklerinde başarılı bulunan ancak kurmay olmayan albaylar da terfi aldı. Bu yıl terfi alan 99 albay içinde kurmay olmayanların sayısı 50 oldu. Havacı albaylar içinde ilginç bir gelişme de yaşandı. Astsubayken girdiği subaylık sınavında başarı göstererek subay olan ve albay rütbesine kadar yükselen Cemal Balıkçı, 24'üncü sıradan tuğgeneralliğe terfi etti. Balıkçı astsubaylıktan gelip paşalığa terfi eden ilk TSK personeli oldu.

2. ORDU'YA 2. KEZ KORGENERAL


ANA karargâhı Malatya'da olan 2. Ordu'ya ikinci kez bir korgeneral komuta edecek. YAŞ kararlarıyla, tutuklanan ve TSK'dan uzaklaştırılan Adem Huduti yerine bu ordunun başına Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel getirildi. Temel'den önce 2. Ordu'da korgeneral rütbesiyle 25 Nisan 1955-14 Haziran 1956 yılları arasında Necati Tacan komutanlık yapmıştı. Temel'in darbeci askerler tarafından öldürülmesinin planlandığı ortaya çıkmıştı.

İKİ PAŞA EMEKLİ


KARA Kuvvetleri Komutanlığı karargahından, İstihbarat Başkanı Tümgeneral Mehmet Göktan ve Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu (MEBS) Başkanı Tuğgeneral Mustafa Gönel'in önceki gün akşam emeklilik dilekçelerini verdikleri öğrenildi.