Akçakoca'da Çevre Düzenleme Çalışmaları

Akçakoca Belediyesi tarafından sürüdürülen çalışmalar kapsamında, merkez cami çevresindeki binaların yıkımına başlandı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında yasal prosedürün tamamlanmasının ardından yıkım işlemine başlandığını söyledi.

Yapılan çalışmanın ilçe için önemli bir proje olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Yemenici, 'Binaların yıkımı ile birlikte bölgede geniş bir park ve yeşil alan yaratacağız. Ayrıca, şehir içindeki yoğun araç ve insan trafiğini de dışarıya doğru kaydırarak, büyük bir rahatlamayı başarmış olacağız.' dedi.

Akçakoca'nın turizm bölgesi olduğunu ve çevre düzenlemelerinin kentin görünümü açısından önemli olduğunu dile getiren Yemenici, şöyle konuştu:

'Bölgemiz turizm yoğunluğu açısından önemli bir yere sahip. Kent meydanında yaptığımız bu çalışma büyük oranda yeşil alan olarak kullanılacak. Daha önce yıkımını gerçekleştirdiğimiz Jandarma binasından sonra bugün Tarım Kredi Kooperatifi binasından başladık. Hemen ardından SGK olarak kullanılan eski özel idare binası ile Çırak Eğitim Merkezi olarak kullanılan eski Emniyet binasının yıkım işlerini bu hafta tamamlamayı planlıyoruz. Bu süreçte bize büyük yardımları olan Düzce Valimiz Ali Fidan ve Mehmet Özer başta olmak üzere işbirliği yapan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.'

Yemenici, açıklamanın ardından çalışmaları vurduğu ilk kepçe ile başlattı.

Kaynak: AA