Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 4 farklı dilde hazırlattığı afiş ve pankartlarla vatandaşın bayramını kutladı.

Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça 'Ramazan Bayramı'nız kutlu olsun' yazılı afiş ve pankartlar ilçenin muhtelif yerlerinde asıldı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

İlçede ağırlıklı bu 4 dilde konuşulduğunu belirten Yılmaz, 'Günlük hayatta devamlı iç içe olduğumuz vatandaşlarımızla yörede konuşulan dillerle konuşuyoruz. Biz de Ramazan Bayramı'nı halkımızın kullandığı dillerle kutlamayı uygun gördük. Tüm hemşehrilerimizin bayramı hayırlı, uğurlu olsun.' dedi.

- 'Anız yakmayın' uyarısı

Siverek Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgisever, anız yakılmaması uyarısında bulundu.

Bilgisever, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yasak olmasına rağmen birçok bölgede anızın yakılmaya devam ettiğini söyledi.

Anız yakmanın toprak altındaki ve üstündeki birçok canlının ölümüne neden olmasının yanında hava kirliliğine de yol açtığını belirten Bilgisever, 'Ziraat mühendislerimiz, yıllardır vatandaşa anız yakmanın yanlış olduğunu anlatmalarına ve konu hakkında bilimsel açıklamalar yapmalarına rağmen maalesef anızların yakılmasına devam ediliyor.' dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin anız yakılmaması konusunda afişler hazırlattığını kaydeden Bilgisever, şöyle konuştu:

'İnsanlarımız anız yakarak bilmeden gelecekleriyle birlikte toprakla beslenen ve toprak altında yaşamını sürdüren yüzlerce hayvanın yanarak telef olmasına neden oluyor. Uyarılara rağmen kentin çevresinin dört bir yanında anız yakılıp aynı zamanda şehrin havasının da kirlenmesine neden oluyor. Şehrin üzerindeki kara dumanlar adeta şehri boğuyor. Vatandaşlardan ricamız, ellerini vicdanlarına koysunlar, yüzlerce canlıyı diri diri yakmasınlar.'

Kaynak: AA