Muş'ta Bayram Hazırlıkları

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken Muş’ta şimdiden bayram tatlısı hazırlanmaya başlandı. Günde yaklaşık 200 ila 250 arasında sipariş alan işletmeler bayram tatlısı yapımına bu yıl erken başladıklarını söylediler.

Muş'ta Bayram Hazırlıkları
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken Muş’ta ki tatlı üreticilerinde hareketlilik başladı.

Bayram tatlısı hazırlıklarını tamamlayan işletmeler şimdiden günde yaklaşık 200 ila 250 arasında siparişler almaya başladı.

Eskiden oklava ile tatlı üretimi yaptıklarını günde sadece 10 ila 15 tepsi yapabildiklerini belirten işletmeciler, şimdi ise gelişen teknoloji sayesinde günde maksimum 300 tepsi üretim yapabildiklerini söylediler. El değmeden son teknolojik makinalar sayesinde daha kaliteli ve standart bir şekilde üretim yaptıklarını belirten Yaprak Pastanesi ve İmalathane İşletmecisi Mehmet Şirin Yonat, “Eskiden baklava elle, yani oklava ile açılıyordu. Şuanda baklavalar makineyle açılıyor. Teknoloji sayesinde gelişmiş makineler sayesinde açılıyor. Eskiden bir oklava ile 10 -15 tepsi günlük açılıyordu, şuanda ki teknoloji sayesinde baklavalar makine ile günde 200 tepsi atabiliyorlar. Hem hijyenik hem de el değmeden hijyenik bir ortamda üretiliyor. Ve biz günlük müşterilerimize 200 tepsi, 150 tepsi sipariş alabiliyoruz. Ramazan da eskiden oklava ile açıldığı için belki 10 ile 15 günde siparişleri alırdık. Şuanda bir hafta içerisinde alıyoruz. Bir hafta da günde 100 tepsi sipariş alıyoruz” dedi.

Gelişen teknoloji sayesinde şuanda Gaziantep ile yarışır hale geldiklerini ifade eden Yonat, “Gaziantep’in tatlısı gerçekten önde ama şuanda Muş’ta da tatlılarımız Gaziantep ile yarışıyor şekildedir. Buna inanıyoruz ve müşterilerimizde bunu söylüyor. Yani tatlımız çok güzel olduğu için müşterilerimizde memnuniyetlerini dile getiriyor. Biz şuanda Antep tatlısı ile yarışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA