Libya'da DAEŞ İle Mücadele

UMH'ye bağlı askeri birlikler, hava kuvvetlerinin desteğiyle Sirte kentinde DAEŞ'in son kalesi olarak bilinen Ouagadougou merkezini hedef aldı Operasyon kapsamında hükümet birliklerine mensup 5 kişi öldü, 71'i yaralandı.

Libya'nın Sirte kentinde, DAEŞ'e karşı yürütülen operasyon kapsamında Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı askeri birliklerin, bölgede ilerleme kaydettiği ve terör örgütünün son kalesi olarak bilinen Ouagadougou merkezine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, UMH'ye bağlı El-Bunyanu'l Mersus (Kenetlenmiş Yapı) güçleri, DAEŞ'in direnişine rağmen kentte ilerlemeye devam ederek, terör örgütünün kentteki son kalesi olarak bilinen Ouagadougou konferans merkezi ile hükümet birliklerinin mevzileri arasında yer alan 'Mahalle 700'ün' tamamını ele geçirdi.

Geçen cuma gününden bu yana yoğunlaştırılan operasyon kapsamında Ouagadougou konferans merkezine hava kuvvetlerinin desteğiyle yoğun bir saldırı düzenlendiği ve örgütün bölgede dar bir alanda sıkışıp kaldığı ifade edilirken, hükümet birliklerinin kentteki ilerleyişi, DAEŞ'e karşı kazanılan ilk nihai zafer şeklinde değerlendirildi.

Askeri kaynaklar ayrıca, Libya hükümeti ve uluslararası toplumdan, DAEŞ'ten kurtarılmış bölgelerde kötüleşen insani durum ve tıbbi yardım konusundaki vaatlerini yerine getirmelerini istedi.

Misrata Merkez Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise söz konusu operasyon kapsamında hükümet birliklerinden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 71'inin yaralandığı aktarıldı.

Libya'da UMH'ye bağlı birlikler, yaklaşık bir ay önce başlatılan askeri operasyon kapsamında Ocak 2015'ten bu yana DAEŞ'in kontrolündeki Sirte başta olmak üzere ülkenin kuzey bölgelerinde, terör örgütüyle mücadele ediyor.
Kaynak: AA