Karasu Atıksu Arıtma Tesisi Projesi

Proje kapsamında Sakarya'nın kuzey bölgesi için yapılan atıksu arıtma tesisinin kısa sürede devreye alınacağı belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nde sona gelindiğini bildirdi.

Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey bölgesine uzun yıllar hizmet sunacak tesisi kısa sürede devreye alacakların söyledi.

Tesisin yaklaşık 16 milyon liralık yatırımla 35 bin metrekare alan üzerinde yükseldiğini belirten Keleş, 'Çalışmalarımız kapsamında atıksu toplama havuzlarının imalatı ve mekanik sistemlerinin montaj çalışmaları tamamlandı. Ekiplerimiz, şuanda mekanik aksam test ve denemelerini yapıyor. Çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarının da tamamlanmasıyla çok kısa süre içerisinde tesisimizi devreye alacağız. İlçemizin tüm atıksuları bu tesiste arıttırılarak Karadeniz'e deşarj edilecek.' diye konuştu.

Doğal güzelliklerin korunması noktasında tesisin önemini anlatan Rüstem Keleş, şunları kaydetti:

'Sakarya'yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için altyapı, içmesuyu ve atıksu konusunda yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şehrimizin kuzey ve güney bölgelerine son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Karasu'da hayata geçirdiğimiz projemizle ilçenin atıksu sorunu çözüme kavuşacak. Kısa süre içerisinde devreye alacağımız projeyle Karadeniz'in doğal güzellikleri de korunmuş olacak. Şehrimize ve Karasu'ya hayırlı olsun.'
Kaynak: AA