Irak'taki Olaylar

Ramadi'de yürütülen operasyonlar kapsamında üst düzey bir komutan DAEŞ mensubu keskin nişancı tarafından öldürüldü Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırılarda 8 kişi öldü, 41'i yaralandı.

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Ramadi kentinde üst düzey bir komutan DAEŞ mensubu bir keskin nişancı tarafından öldürüldü.

Enbar Operasyonlar Komutanı Tümgeneral İsmail el-Mihlavi AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10. Tümene bağlı askeri birliklerin Ramadi'nin 23 kilometre doğusundaki El-Halidiyye kentini DAEŞ'ten temizlemek için geniş çaplı operasyon başlattığını söyledi.

Mihlavi, operasyon sırasında çıkan çatışmalarda 10. Tümene bağlı 41. Alay Komutanı Tuğgeneral Hamis el-Muhammedi'nin bir keskin nişancı tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. Mihlavi, Irak güçlerinin, DAEŞ'in Ramadi'deki kalelerinden biri olan Halidiyye'nin tüm köy ve kasabalarının örgütten temizlenmesi için operasyonlara devam ettiğini bildirdi.

Öte yandan, başkent Bağdat'ın farklı bölgelerinde meydana gelen saldırılarda 8 kişi öldü, en az 41 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın El-Amil, Eş-Şab, En-Nehrevan mahalleleri ile Et-Taci ilçesi ve Er-Raşidiyye bölgelerinde meydana gelen 5 patlamada 8 kişi yaşamını yitirirken en az 41 kişi yaralandı.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Kaynak: AA