Binali Yıldırım'dan saldırı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısıyla ilgili, "Bu saldırıyı yapanlar, onlara aracılık edenler ve azmettirenler belirlenmiş durumda. 29 zanlı gözaltında bulunuyor" dedi.

Binali Yıldırım'dan saldırı açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım Eskişehir'e giderken, Kocaeli'de Osmangazi Köprüsü'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çanakkale'ye 1915 köprüsünü yapacaklarını söyleyen Yıldırım, 'Bu köprüde önümüzdeki yıl 18 mart Çanakkale şehitlerini anma etkinliğinde ilk kazmayı vuracağız. Ulaştırma Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor' diye konuştu.

Feribotların boş olmasını da değerlendiren Başbakan Yıldırım, 'Gayet doğal. Bu köprü varken, hele de bedavayken oraya ancak gezmek için gidilir. Zamanı vakti çok olan deniz havası almak isteyen gidebilir. Ama tabi bayramdan sonra burası da ücretli olunca oralarda da müşteri olacak. Herkes nasibini yer, o da lazım, bu da lazım. Orada çalışmasa başka yerler çalışır. Türkiye'de denizler çok. Başka hatlar kurulur ve hiç kimse mağdur olmaz' şeklinde konuştu.

Atatürk Havalimanındaki terör saldırısı

Yıldırım, 'Bu saldırıyı yapanlar, onlara aracılık edenler, azmettirenler belirlenmiş durumda. 29 zanlı gözaltında bulunuyor. Zaman ilerledikçe detaylar ortaya çıkacak. Farklı ülke vatandaşı olanlar var. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor' dedi.

Gazze'ye insani yardım

Gazze'ye gönderilen insani yardım gemisinin İsrail'e vardığını aktaran Başbakan Yıldırım, “Dün İçel'den hareket etti. İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde bir normalleşme süreci başlamış oldu. Bu çerçevede Gazze'de yaşayan 1,5 milyondan fazla Filistinli kardeşimizin temel ihtiyaçlarını görmek, onların bayram sevincine ortak olmak, acılarını paylaşmak için ülkemizden çeşitli hayır sahipleri, devletimiz, AFAD ve Kızılay organizasyonunda 10 bin tonu aşkın bir insani yardımla bir gemi gönderdi ve şimdi gemi yanaştı, oradan da dağıtımı yapılacak. Kardeşlerimizin bayrama, çocukların özellikle bayrama biraz üzüntülerini, hüzünlerini azaltarak girmelerini sağlamak bizim en büyük sevincimiz olacak millet olarak” ifadelerini kullandı.

Rusya ile ilişkiler

Rusya ile normalleşme sürecine giren ilişkileri de değerlendiren Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

“Rusya, bizim ezeli komşumuzdur. Dolayısıyla ilişkilerimizin geçici bir süre bozulmuş olması, hiçbirimizin istediği bir şey değildi ama o günler artık geride kaldı. Biz hep şunu söylüyoruz; bu zaman dostlukların arttırılması, düşmanlıkların azaltılması zamanıdır. Onun için Akdeniz'i, Karadeniz'i çevreleyen bütün ülkelerle dost olmak, kardeş olmak ve onlarla krizler yerine fırsatları değerlendirmek, ticaretimizi arttırmak, kültürel alışverişlerimizi geliştirmek, turizmi geliştirmek, karşılıklı yatırımları arttırmak, daha öncelikli hedefimiz olacak dedik ve bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eminim ki önümüzdeki günlerde, çok daha farklı gelişmeleri, başka ülkelerle de birlikte yaşayacağız.”

Kaynak: İHA