Kastamonu Valisi Yıldırım Açıklaması

'Türk milleti tarihinde tanıklık ettiği en büyük ihaneti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tek yürek olmak suretiyle bertaraf etmiş ve halkımızın iradesine uzanan hain ve kanlı eller kırılmıştır'.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, 'Türk milleti tarihinde tanıklık ettiği en büyük ihaneti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tek yürek olmak suretiyle bertaraf etmiş ve halkımızın iradesine uzanan hain ve kanlı eller kırılmıştır.' dedi.

Vali Yıldırım yaptığı açıklamada, bu çağda darbe girişiminin kabul edilemeyeceğini belirterek, meydanları dolduran vatandaşların bunu gösterdiğini ifade etti.

Halkın tutumunun her türlü övgünün üzerinde olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

'Türk milleti tarihinde tanıklık ettiği en büyük ihaneti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tek yürek olmak suretiyle bertaraf etmiş ve halkımızın iradesine uzanan hain ve kanlı eller kırılmıştır. Ancak Devletimizin kurumlarına sızmış ve yuvalanmış olan hainlerin temizlenmesi faaliyetleri tavizsiz olarak devam etmektedir. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken 15 Temmuz gecesinden beri iradesine sahip çıkarak her akşam meydanları dolduran Kastamonu halkının tutumu her türlü övgünün üzerindedir. Bu kapsamda başta Kastamonu Belediye Başkanımız olmak üzere destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve Kastamonu halkına şükranlarımı bir kez daha sunmayı borç biliyorum.'

Kaynak: AA