Valilik Dolandırıcılara Karşı Uyardı

Adıyaman Valiliği, OHAL bürosundaki bazı yöneticilerin isimlerinin kullanılarak çeşitli taleplerde bulunanların bu talepleri dikkate almaması uyarısında bulundu.

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ/PDY terör örgüt mensuplarınca cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasal düzenini ve hükümeti ortadan kaldırmaya yönelik silahlı darbe teşebbüsü aziz milletimizin şanlı direnişi ile hedefine ulaşamadan engellendiği vurgulandı.

Valilik açıklamasında, darbe teşebbüsünden sonra ülke genelinde 90 gün süre ile Olağanüstü Hal’in ilan edildiğini ve Kanun Hükmünde Kararname ile OHAL Koordinasyon Kurulunun alacağı kararların tavizsiz bir şekilde uygulanacağı vurgulandı.

Açıklamada, dolandırıcılara karşı uyarıda bulunarak, “Titizlikle yürütülen çalışmalar sırasında Valiliğimiz ve OHAL bürosunda görevli üst düzey kamu görevlilerinin adı kullanılarak, kimliği belirsiz şahıslarca işadamlarımızdan ve bazı meslek kuruluşu temsilcilerimizden bazı taleplerde bulundukları yönünde bilgi ve duyumlar alınmaktadır. Bütün vatandaşlarımızın ve özellikle iş çevrelerinin bu hususlarda dikkatli davranması, kullanılan yöntem ve zamanlama itibariyle kötü niyetli olduğu şüphe götürmeyen söz konusu istismarcılara kesinlikle itibar edilmemesi ve karşılaşılan bu tür olayların gecikmeksizin Valiliğimize ve İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi önemle rica olunur” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA