FETÖ Darbe Girişimine Tepkiler

Öz Büro İş Sendikası Başkan Yardımcısı Uzunkaya:'Milletimiz Cumhurbaşkanıyla, Meclisiyle, ordusuyla, polisiyle bir bütün olarak şimdi daha güçlüdür. Kazanan Türkiye olmuştur. Kazanan demokrasi olmuştur. Kazanan millet olmuştur'

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Başkan Yardımcısı Recep Uzunkaya, 'Milletimiz Cumhurbaşkanıyla, Meclisiyle, ordusuyla, polisiyle bir bütün olarak şimdi daha güçlüdür. Kazanan Türkiye olmuştur. Kazanan demokrasi olmuştur. Kazanan millet olmuştur.' dedi.

Uzunkaya, üyeleriyle Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında darbecileri kınadı.

Darbe gecesi ordu içindeki FETÖ hainlerinin savaş uçakları, tanklar ve ağır silahlarla saldırdığını anımsatan Uzunkaya, 'Ülkemizi can pahasına savunan kahraman milletimiz sadece darbeyi önlememiş, Türkiye'yi işgalden kurtarmıştır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin, TBMM'nin, emniyet merkezlerinin, Milli İstihbarat Teşkilatının, belediyelerin ve boğaz köprülerinin darbeci hainler tarafından hedef alınması bu kalkışmanın bir askeri darbeden çok işgal girişimi olduğunu göstermiştir.' diye konuştu.

Milletin ülkesine sahip çıktığını, iradesini çiğnetmediğini, hainlere ve efendilerine haddini bildirdiğini dile getiren Uzunkaya, Türkiye düşmanı ülkelerin kuklası olan bu hain yapının millet ve devletten hak ettiği cevabı aldığını söyledi.

Uzunkaya, 15 Temmuz direnişinin ne gizli ilişkiler ne kahpe senaryolar ne de kalleşçe kalkışmalarla bu ülkeye kimsenin operasyon yapamayacağını ve kimsenin 80 milyonun kardeşliğini bozamayacağını tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Öz Büro İş, 40 bin üyesi ve tüm örgüt birimleriyle ülkemizin esenliği ve halkımızın huzuru için milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Özgür, güçlü ve zengin bir ülkenin onurlu ve mutlu yurttaşları olarak yaşama hedefimize engel olmak isteyen her türlü yapıyla mücadele bizim varlık sebebimizdir. Bu bağlamda 15 Temmuz'un yeni ve aydınlık bir dönemin başlangıcı olduğunu düşünüyor, millet olarak ufkumuzun açık geleceğimizin parlak olduğu coşkusunu yaşıyoruz. Milletimiz Cumhurbaşkanıyla, Meclisiyle, ordusuyla, polisiyle bir bütün olarak şimdi daha güçlüdür. Kazanan Türkiye olmuştur. Kazanan demokrasi olmuştur. Kazanan millet olmuştur.'

Uzunkaya, darbe gecesi Türk milletinin destansı bir kahramanlığa imza attığını ifade ederek, 'Türkiye'nin bütün meydanlarında demokrasi nöbeti tutan halkımızı kutluyoruz. Canını vererek vatanını savunan halkın ve tüm emekçilerin bu ülkenin gerçek sahibi olduğunu kimse unutmasın. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onları asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bütün yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Bütün darbecileri lanetliyoruz.' diye konuştu.

Basın açıklamasına Sağlık-Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Evliya Sinan Çimen, Öz Büro İş Sendikası Mali İşler Sekreteri Melek Yüksel ve üyeleri katıldı.
Kaynak: AA