Kırkpınar'dan Altın Madalya İle Döndü

Edirne’de 655. düzenlenen tarihi Kırkpınar güreşlerinde mücadele eden Hidayet Avcı, deste orta boyda birinci oldu. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu güreşçiyi tebrik etti, ödüllendirdi.

Kırkpınar'dan Altın Madalya İle Döndü
Tarihi Kırkpınar güreşlerine Altıeylül damga vurdu. Balıklıspor güreşçisi olan ve Kırkpınar’da Altıeylül Belediyesi adına güreşen Hidayet Avcı 150 güreşçi arasından birinciliği elde etti. Rakiplerini geride bırakarak büyük bir başarıya imza atan Avcı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret etti. Güreşçi Hidayet Avcı “Altıeylül Belediyesi’nin ismini tüm Türkiye’ye duyurduk. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Balıklıspor’a teşekkür ediyorum. Daha iyilerini yapacağım” dedi.

Başkan Zekai Kafaoğlu “Kırkpınar Ata sporunun olimpiyatı gibi. Hidayet kardeşimiz Deste Orta Boyda birinci oldu. Kıran kırana güreşler gerçekleşti. 150 kişi arasında birinci olmak kolay değil. Kardeşimiz daha üst boylarda yarışır ve gelecekte Kırkpınar Başpehlivanı olur. Önemli olan inanmak ve başarmak. Başarmak inanmayın yarısıdır. Balıkesir daha önce Kurtdereli Mehmet Pehlivan, İbrahim Gümüş, Saffet Kayalı, Sabri Acar ve Ali Acar gibi pehlivanlar yetiştirdi. Önemli olan güreşlere devam etmek. Altıeylül Belediyesi olarak güreşçilerimizi destekliyoruz, yanlarındayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA