Van'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor
Fetullahçı terör örgütünün darbe girişimine karşı Van’da halkın demokrasi nöbeti sürüyor.

Darbe girişimiyle polislerin, vatandaşların acımasızca şehit edildiğini, dünyada eşi görülmeyen bir ihanetin sergilendiğini dile getiren Çiftçi, “Allah’ın adını kullandılar ama Allah’tan korkmadılar. Bu millete ihanet ettiler. Hiçbir ülke kendi insanını böyle katletmedi. Hiçbir darbe bu kadar haince olmamıştı. MHP, CHP ve diğer parti liderlerinin açıklamalarını çok değerli görüyoruz. Geçmiş darbelerde bir takım basın kuruluşları darbecilerin emrine girmişti. Ancak geldiğimiz noktada basın kuruluşlarımız büyük bir dirayet gösterdi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Darbe girişiminde ahlaklı davranan basın emekçilerini kutluyoruz. Geçmişte bu irade ortaya konulamıyordu, ama bu kalkışmada büyük bir dirayet gösterdi. Ülkemizin her noktasındaki kardeşlerimiz, demokrasi mücahitleri tarihte hep anılacaklar. Birlikte tüm renkleri ve farklılıklarıyla Türkiye yoluna devam edecek" diye konuştu.
Geçmişte uygulanan OHAL’in millete karşı olduğunu söyleyen Çiftçi, ilan edilen OHAL’in devletin içine sızan hainlere karşı olduğunu kaydetti.
Çiftçi, "OHAL var ama biz meydanlardayız. Allah nasip ederse OHAL ile devlet içinde yanlış yapanlara hadleri bildirilecek. Geçmişteki zulümlere bu hükümet son verdi. Bu OHAL kararı devlet içindeki cuntacılara karşı, asker kıyafetli teröristlere karşı, onların devlet içinden temizlenmesi, hızlı karar alınması için alınmıştır. Onlar bunu kullanmaya çalışacaklar ama biz biliyoruz ki onlara hadleri bildirilecek" şeklinde konuştu.
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da, Van’daki demokrasi nöbetleriyle özdeşleşen meydandaki "Okçular Tepesi"nin tarihte saygıyla anılacağını dile getirerek, "Okçular Tepesi’ni ölümsüzleştirmek için heykelini yaptıracağız. Oradaki gençlerimizin ellerindeki bayraklarıyla, Van’ın uçan balıklarını, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini bütünleştirerek Beşyol Meydanı’na heykelini dikeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlar, Beşyol Meydanı’ndaki demokrasi nöbetini sürdürdü.
