Rio İçin Kardeş Dayanışması

Paralimpik masa tenisçileri Abdullah ve Ali Öztürk kardeşler Rio'da düzenlenecek olimpiyatlara omuz omuza hazırlanıyor Bedensel Engelli milli masa tenisçi Abdullah Öztürk: 'Rio’ya aralıksız çalışarak hazırlanıyoruz.' Paralimpik raket Ali Öztürk: “Sporla hastalığımızın seyri değişti”

GÖZDE ŞAHİN - Masa tenisinde 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek bedensel engelli kardeşler Abdullah Öztürk ve Ali Öztürk, Rio'ya omuz omuza hazırlanıyor.

Doğuştan kas erimesi hastalığı olan kardeşlerden 27 yaşındaki milli raket Abdullah Öztürk ve kendisinden 4 yaş küçük kardeşi milli masa tenisçi Ali Öztürk Brezilya'da başarı elde etmek için çalışıyor.

Bedensel Engelli Masa Tenisi Milli Takımı'nın Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde gerçekleştirdiği kampın ardından AA muhabirine konuşan Öztürk kardeşlerden Abdullah, “Rio'ya aralıksız çalışarak hazırlanıyoruz. Yoğun hazırlık çalışmalarımız Rio'ya kadar devam edecek.' dedi.

Trabzon’da doğan milli raket Abdullah, yaşadıkları köyde eğitim imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle 8 yaşındayken ailesinin Ankara’ya taşınma kararı aldığını belirterek, “Trabzon’da okula başladığım sıralarda hastalığım çok ilerledi ve tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldim. Oturduğumuz evle okul arasında çok mesafe vardı. Babam Ankara’da bir engelli okulu olduğunu duymuştu. Eğitimimiz için Ankara’ya yerleştik. ” diye konuştu.

Kardeşlerden Ali Öztürk ise 14 yaşında masa tenisine ayakta oynayarak başladığını kas erimesi hastalığının ilerlemesiyle tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldiğini ifade etti.

Ağabeyi ile omuz omuza olmalarının kendisini hep olumlu etkilediğini belirten Ali, “Birbirimizi izliyoruz ve eksiklerimizi gördüğümüzde birbirimize rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bu da bizi sportif anlamda çok geliştiriyor.' değerlendirmesinde bulundu.

-'Biz engelimizi sporla aştık'

Gazi Üniversitesinde Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulundan mezun olan Abdullah, engelli ailelerinin çocuklarını spora yönlendirmesi konusunda çağrı yaptı.

Paralimpik raket Abdullah, 'Engelli ailelerine seslenmek isterim. Çocuklarını spora yönlendirsinler. Biz engelimizi sporla aştık. Düşünün ki olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceğiz. İstedikten sonra herkes başarabilir.' diyerek düşüncelerini aktardı.

- “Sporla hastalığımızın seyri değiştir”

Milli masa tenisçi Ali, doğuştan başlayan kas erimesi hastalığının yaşamları boyunca ilerleyebileceğini ancak sporun hayatlarında olumlu etkisinin olduğunu kaydetti.

Paralimpik raket sporun kendi durumlarındaki insanlar için önemine vurgu yaparak, 'Spora başladığımızdan beri hastalığımızın seyri değişti. Spor yapmayan hareketsiz kalan bireylerde hastalığın ilerlemesi çok hızlı oluyor. Doktorlar bizde ilerlemenin durduğunu söyledi.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA