FETÖ'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

Bosna Hersek'teki Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı İmamovic: 'Vatanlarını koruyan Türk halkıyla hepimiz gurur duyduk. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye hükümeti dünyaya, meydana gelen bir krizle nasıl başa çıkılacağını gösterdi'

Bosna Hersek'in orta kesimlerinde bulunan Zenica'da faaliyet gösteren Dostluk Köprüleri Derneği'nin başkanı Jasmin İmamovic, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 'Vatanlarını koruyan Türk halkıyla hepimiz gurur duyduk. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye hükümeti dünyaya, meydana gelen bir krizle nasıl başa çıkılacağını gösterdi.' dedi.

İmamovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı Türkiye'de yaşananlar konusunda son derece üzüntü ve endişe duyduğunu belirterek, 'O akşam gözüme uyku girmedi. Türkiye hükümetine, cumhurbaşkanına ve halkına yapılmaya çalışılan darbe girişimini şiddetle kınıyorum.' dedi.

Sabahın 'aydın' bir şekilde geldiğini aktaran İmamovic, Türkiye halkının zaferle çıktığını ve darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

İmamovic, Bosna Hersek'te görev yaptığı dönemden tanıdığı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la iletişime geçmeye çalıştığını ifade ederek, 'Akar, son derece iyi bir asker ve vatansever. Darbeciler onu esir aldı ama amaçlarına ulaşamadı. İnanıyorum ki Akar da Türkiye hükümeti de bu duruma en iyi çözümü bulacaklardır.' diye konuştu.

Akar'ın 1998-1999 yılları arasında Zenica'daki Türk Birliği'nde görev yaptığını anımsatan İmamovic, Akar'ın Bosna Hersek'teki görev süresi boyunca birçok projeye imza attığını ve kendisinin Bosna Hersek halkı üzerinde son derece olumlu etkiler bıraktığını ifade etti.

- 'Erdoğan, bir dünya lideri'

İmamovic, Türkiye'nin bu durumdan en iyi şekilde çıkacağına inandığını söyleyerek, 'Vatanlarını koruyan Türk halkıyla hepimiz gurur duyduk. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye hükümeti dünyaya meydana gelen bir krizle nasıl başa çıkılacağını gösterdi.' dedi.

Bosna Hersekli vatandaşların Türkiye ile her zaman dostluk ve kardeşlik ilişkileri yürüttüğünü belirten İmamovic, bundan sonraki süreçte de Bosna Hersek'in Türkiye'ye her alanda destek sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

İmamovic, Dostluk Köprüleri Derneği olarak birçok proje yaptıklarını ifade ederek, '29 Temmuz'da Bosna Hersek'in Doboj şehrinde, Recep Tayyip Erdoğan-Bir Liderin Doğuşu isimli kitabın tanıtımını yapacağız.' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğuna işaret eden İmamovic, Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan ve Boşnakça'ya çevrilen kitabı Bosna Hersek'in birçok şehrinde tanıttıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA