Çengelköy'de kan donduran diyaloglar

Darbe girişimi sırasında Çengelköy'de bir kafede askerlerle vatandaşlar arasında kan donduran diyaloglar yaşandı

Çengelköy'de kan donduran diyaloglar
Çengelköy'de kan donduran diyaloglar
Darbe girişimi sırasında Çengelköy'deki tarihi çınaraltındaki bir kafede darbeciler tarafından rehin alınan sivillerin saatler boyunca neler yaşadığını ortaya koyan bir ses kaydı yayınlandı.

Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, bir kafede aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 60 kişiye yönelik tehditler ve askerlere, sivillere ateş açılması yönünde verilen talimatlar duyuluyor.

Bazı vatandaşların ağladığı duyulan ses kaydında, sela verilmeye başlanmasının ardından komutanın 'İlk defa ihanet ettiniz, ondan sonra bu hale geldik. İki yıldır her gün beş tane, on tane asker şehit olurken ne yapıyorsunuz? Biz de işte onun gereğini yapıyoruz' dediği işitildi.

Bir süre sonra tekrar sela verilmeye başlanması üzerine komutan, şu ifadeleri kullanıyor:

'Bakın şimdi ne yapıyorlar biliyor musunuz? Yine Allah, kitap diyerek insanları galeyana getirmeye çalışıyorlar. Şu güzelim ecdadın bıraktığı memleketi ne hale getirdiler. Ama görmediniz… Aslında belayı kendiniz istediniz. Allah affetsin... Şu an Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti yönetimine el koymuştur.'

Çengelköy'de kan donduran diyaloglar

'DOĞRUDAN ATEŞ' EMRİ


Komutan: (Biriyle telefon görüşmesi yapılıyor) Komutanım, bölgeye mühimmat nakli yaptırabilir misin? Helikopterler nerede helikopterler? Beylerbeyi yolu üzerine helikopterleri yönlendirin. Direnen kalabalık var, doğrudan ateş edilsin. Direnmeyenler zaten dükkanların içine girmiş durumda, biz onları yol üzerine aldık, kontrol altında yaklaşık 60'a yakın insan var, kadın ve çocuklar da var içlerinde.

Bir ara Beylerbeyi yolu üzerine helikopter yönlendirilmesini emreden komutanın, 'Direnen kalabalık var, doğrudan ateş edilsin' ifadeleri de duyuluyor.