Er Meydanı'nda Dev Kıspet

Edirne Belediye Başkanlığı’nın organizasyonluğunda gerçekleştirilen 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için Dev Kispet hazırlandı. Kırkpınar’ın ve Yağlı Güreşlerin en önemli simgelerinden biri olan dev kispet Sarayiçi’nde sergilenecek.

Er Meydanı'nda Dev Kıspet
Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin öğelerinden biri olan ve aynı zamanda yağlı güreş tutan pehlivanlarında vazgeçilmez giysisi olan kispet Kırkpınar’ın sembollerine dikkat çekmek için büyük boyda hazırlandı. 3 günde yapılan 70 cm eninde 1.50 cm yüksekliğinde olan dev kispetin her bir bacağına dört adet çember kullanıldı. Bu bacakları tutmak için de eşit aralıklarla yassı silmelerle iskelet oluşturuldu. Alt zemine ise 40x40 profilden zemin yapıldı, yapay çim ile kaplandı ve kispete monte edildi. İskelenin üzerine yerleştirilen kispetin dolgun durması için içine dolgu yapıldı. Dev kispet yağlı güreşlere uygun olabilmesi için zeytinyağı ile yağlandı.

Bu yıl bir farklılık yapmak istediklerini dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yağlı Güreşleri’n en önemli öğelerinden biri olan kispeti büyük boyda hazırlayarak, 655 yıllık geleneğe dikkat çekmek istedik. Dev kispeti Sarayiçi’nde sergileyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA