Alaçatı Moda Ve Sanat Festivali

Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin prestij projelerinden 'Alaçatı MillFest 2016 Moda ve Sanat Festivali', 28-31 Temmuz'da Alaçatı'da başlayacak.

Çeşme'de festivalin tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede düzenlenen ot festivali, balık avı yarışması ve diğer etkinliklerin Türkiye çapında üne kavuştuğuna dikkati çekti.

Dalgıç, Alaçatı MillFest 2016 Moda ve Sanat Festivali'nin 11. kez ilçede düzenleneceğine dikkati çekerek, 'Çeşme'de yaptığımız bütün aktivitelerin uzun yıllar sürmesini diliyorum. Burada gerçekleştirdiğimiz birçok etkinlik 10 yılını tamamladı. Genç tasarımcılarımızın kendini gösterebileceği en iyi platformlardan birisi olan Alaçatı Millfest etkinliğinin bu yıl da adından söz ettireceğine eminim.' dedi.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden de derneğin üç dönemdir genç tasarımcılara büyük destek verdiğini dile getirerek, 'Festival, 28-31 temmuz tarihinde birçok etkinliği bünyesinde barındırarak gerçekleştirilecek. Alaçatı Değirmenaltı bölgesinde yapılacak etkinliğe çok uzun zamandır hazırlanıyoruz. Hazır giyim sektörüne katkı sağlayacağına inandığımız bu festivale yoğun ilgi olacağını düşünüyoruz. Bu etkinlikle birilerinin hayatında fark yaratmayı düşünüyoruz.' diye konuştu.

Özden, son yıllarda birçok tasarımcının kendi işletmesini kurduğuna vurgu yaparak, 'Genç tasarımcılarımızı, kendi alanlarında birçok başarıya imza atmış deneyimli tasarımcılarla buluşturacağız. Atıl Kurtoğlu, Gül Ağış, Ümit Temuçin, Deniz Kapol gibi deneyimli isimler genç tasarımcılarımızla buluşacaklar. Bu yıl moda severleri Alaçatı’da çok sıcak ve samimi bir festival bekliyor.' dedi.

Kaynak: AA