Kızılay'daki Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında Kızılay Meydanı'nı dolduran vatandaşların 'demokrasi nöbeti' gece de devam etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için alanlara çıkan vatandaşların Ankara Kızılay Meydanı'ndaki 'demokrasi nöbeti' sürüyor.

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısının ardından Kızılay Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine gece de devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ile Çiğdem Karaaslan, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve sanatçı Necati Şaşmaz da Kızılay Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılarak platformdan halkı selamladı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay Meydanı'nı dolduran kalabalık, darbe karşıtı sloganlar attı, demokrasi vurgusunun yapıldığı Türkçe ve İngilizce pankartları taşıdı.

Öte yandan Türk Kızılay ile bazı sivil toplum örgütlerinin kurduğu stantlardan vatandaşlara su ve kumanya paketleri dağıtıldı.
Kaynak: AA