Endonezya'da Pokemon Go yasağı

Ülkede polis ve askerin Pokemon Go oyununu oynaması yasaklanıyor.

Endonezya'da Pokemon Go yasağı
Endonezya'da polis ve ordu mensuplarına, akıllı telefonlarla internet üzerinden oynanan 'Pokemon Go' yasaklanacak.

Antaranews haber sitesine göre, Ulusal Güvenlik Güçlerinin sözcüsü Orgeneral Boy Rafli Ama, Endonezya'da henüz resmen piyasaya sürülmeyen ancak şimdiden popüler hale gelen Pokemon Go oyunu için 'Bu oyunu emniyet teşkilatı çalışanları için yasakladık. Polislerimizin oyuna bağımlı hale gelerek çalışma disiplininden kopmalarını istemiyoruz.' açıklamasını yaptı.

Amar, polisin görevinin halkın güvenliğini sağlamak olduğunu ve Pokemon Go oyununun, devlet güvenliği açısından riskli bulunduğunu vurgulayarak, 'Bu oyunla gerçek harita, lokasyon ve kamera kullanılıyor. Devlet sırları ve güvenliğini ilgilendiren bilgiler kötü ellere geçerse bu ülke güvenliği açısından iyi olmaz.' diye konuştu.

Orgeneral Amar, oyunun orduda yasaklanmasının gündemde olduğunu, vatandaşların da ordu ve polis noktalarına yakın yerlerde oyunu oynamamaları için yasaklamalar getirileceğini sözlerine ekledi.

Endonezya'da geçen hafta Fransız bir turist, Pokemon Go oyunu oynarken askeri alana girince göz altına alınmıştı.

Pokemon Go, artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak iOS ve Android cihazlar için geliştirilen ve gerçek dünya üzerinde fiziksel olarak oynanan konum tabanlı bir mobil oyun. Nintendo, Niantic (Google) ve The Pokemon Company tarafından geliştirilen oyun, 6 Temmuz 2016'da birkaç ülkede ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

Çizgi filmin orijinalinde olduğu gibi oyununda da pokemon karakterlerini yakalama, eğitme, takas etme ve karşılıklı savaştırma gibi görevler bulunuyor.

Kaynak: AA