Esnaflardan Ortak Bildiri

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Esnaf ve sanatkarlarımız her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır.” dedi.

Esnaflardan Ortak Bildiri
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter birliğe bağlı oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Darbe girişimi karşısında vatandaşların gösterdiği cesaretin geleceğimizin en büyük teminatı olduğuna dikkat çeken MESOB Başkanı Hasan Geriter, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimi karşısında ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk bir büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, hiç düşünmede, canları pahasına, cesaret ve kararlılıkla dimdik ayakta durmuştur. Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır.” şeklinde konuştu.

Darbe girişimi sırasında çok sayıda kişinin de hayatını kaybettiğine dikkat çeken Geriter, “Demokrasiyi sahiplenme noktasında, esnaf ve sanatkarlarımız, her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır. Hiç kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimle karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.” dedi.

Darbe girişimi sonrası piyasaların normal şekilde seyretmesinin de olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Geriter şunları söyledi:

“Biz inanıyoruz ki başarıyla demokrasisine sahip çıkan bu ülke önümüzde çok kısa bir zaman içerisinde de ekonomi yönüyle de başarıya ulaşacaktır. İşte bunun örneğini dün, yani pazartesi günü piyasaların ekonomideki birden bire dalgalanabilir diye düşündüğümüz finans kuruluşlarımızın hatta başta döviz olmak üzere bazı olumsuz düşünenlere fırsat vermeden gayet olumlu bir şekilde yerine oturmuştur ve inanıyorum ki bugünden itibaren ekonomi kendi rayında başarılı bir şekilde seyredecektir. “
Kaynak: İHA