Irlamaz Deresi Artık Taşmayacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu Irlamaz’daki dere taşkın sorununu çözüme kavuşturdu. Gerçekleştirilen menfez çalışmasıyla, yağışlı havalarda meydana gelen dere taşkınlarının vatandaşlara ve çevreye zarar vermesinin önüne geçilerek, araç geçişi büyük ölçüde rahatlatıldı.

Derenin ıslah edilmesinden dolayı büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu ifade eden Irlamaz Mahalle Muhtarı Ali Akman, “Yapılan çalışma mahallemiz için gerçekten harika bir şey. Çok yağış olduğunda deremiz taşıyor, bizim için tehlikeli oluyordu. Şimdi böyle bir sorunumuz kalmadı. Burada bir gram bile emeği olanların hepsinden Allah razı olsun. Mahallemize yapılan hizmetler inşallah devam edecek. Başta Cengiz Başkanımıza, MASKİ Genel Müdürlüğümüze, Büyükşehir Koordinatörümüz İbrahim Kutar’a çok teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
İlçede gerçekleştirilen çalışmayla ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdür Vekili Mahmut Bilgen, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, Manisa’mızın derelerini ıslah etmeye devam ediyoruz. Dere yakınlarında bulunan yerleşimlerimizdeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında dere ıslahları büyük önem taşıyor. Turgutlu ilçemizin Irlamaz mahallesinde de bu amaçla Manisa Büyükşehir ve Turgutlu belediyemizle ortak bir çalışma yürüterek taşkın sorununu çözüme ulaştırdık. Eski menfezlerin yarattığı çökme tehlikesi de ortadan kaldırılmış oldu. Döşediğimiz yeni menfezler eskisinin 2 katından daha geniş olduğu için, artık traktör gibi büyük araçlar da yoldan rahatlıkla geçebilecek. Irlamazlı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
