Halk Sokaklarda !

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın çağrısının ardan Türkiye sokaklara döküldü.

Halk Sokaklarda !


TOKAT

Tokat’ta vatandaşlar darbe girişimine karşı sokağa dökülerek "Asker kışlaya" sloganları attı.

Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile darbe karşıtı slogan attı. AK Parti İl Başkanı Metin Polat, vatandaşları sağduyuya davet ederek, provokasyonlara gelmemeleri yönünde uyardı. Vatandaşı Cumhuriyet Meydanı’na davet eden Başkan Polat, “Bugün bizim seçtiğimiz Cumhurbaşkanımızı elimizden almanın derdindeler. Allah’ın izni ile alamazlar” dedi.

Vatandaşlar ise "Dik dur eğilme", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atarak araçları ile konvoy yaptı.

Tokat Valiliği binası önünde ise TEM Şubesi’nde polislerin ellerinde silahlarla bekledikleri görüldü.



KOCAELİ

Darbe girişimine tepki için Kocaeli’de vatandaşlar sokağa döküldü.

Kocaeli’de vatandaşlar, asker içerisindeki bir yapılanmanın İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirdiği kalkışma sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete destek vermek amacıyla sokağa döküldü. Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı önünde toplanan binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek sloganları attı. AK Parti Kocaeli Binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Sükunetimizi suhuletimizi ve birlik ve beraberliğimizi aynı bu şekilde koruyalım. Bütün açıklamalar biraz sonra netleşecek. Bize müsaade edin biz de takip edelim. Sizden isteğim sükunetinizle beraber bütün vatan sevdalılarını, yakınlarınızı, tanıdıklarınızı bu meydana davet etmenizdir” dedi.



ZONGULDAK

Askeri darbe girişimine Zonguldak halkı tepki gösterdi. Madenci Anıtı önüne inen vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile "Asker kışlaya" sloganları attı.

Zonguldak’taki vatandaşlar Madenci Anıtı önüne gelerek ellerindeki Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attılar. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü önünde de geniş güvenlik önlemi alındı. Emniyet yetkilileri sıkı kontrol altına aldığı müdürlük binasına sivil araçların girişini yasakladı. Vatandaşlar araçları ile Madenci Anıtı önüne akın etti. "Asker kışlaya" sloganları atan vatandaşlar tepkilerini sloganlar atarak sürdürüyor.

BODRUM

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne toplanan çok sayıda vatandaş, emniyet güçlerine destek çıktı.

Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da darbe girişiminde bulunan Askeri güce karşı vatandan tek yürek oldu. Bodrum emniyet müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar tekbir getirerek Devletimizin yanındayız ifadelerini kullandılar.
Kaynak: İHA