Keban'da 'Can Tulumum' Projesi

Keban ilçesinde yürütülen 'Can Tulumum' projesinin sergi ve ödül töreni düzenlendi.

Keban Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Keban'ın alabalık üretiminde önemli bir yere sahip olduğu ve Keban Baraj Göl ve Fırat Nehri üzerinde kurulu bulunan üretim tesislerinde boğulma olaylarının görüldüğünü dile getirdi.

Boğulmaların önüne geçmek için ilçede yaşayan Sena Özdemir'in 'Can Tulumum' diye bir proje geliştirdiğini ifade eden Kaymakam Baskın, 'Proje kapsamında usta öğretici ile 15 kursiyerimiz, merkezdeki atölyede 4 ayda suda batmayan tulum üretmeye başladı ve bugüne kadar 300 tulumun üretimini gerçekleştirdi.' dedi.

Programa katılan Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan ise, şunları kaydetti:

'İlimizde iç sularda yılda yaklaşık 13 ile 14 bin ton Alabalık üretimi yapılmakta. Türkiye'de birinci sırada yer alan ve 168 tesisi bulunan bir ilde balıkçılık üretimi yapıyoruz. Bu işte suya düşerek boğulma riski bulunuyor. 'Can Tulumum' projesi ile üretilen tulumlar, hem çalışmayı engellemeyecek hem de suya düşme anında batmayacak.'

Elazığ Valiliği koordinatörlüğünde, Keban Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü desteği ile yürütülen projenin sergi açılışında, projede yer alan eğitmen ve çalışanlara ödül verildi.

Kaynak: AA