Bakanlık Önünde Oturma Eylemi

Eğitim Sen’in, Aydın’da başlattığı “Demokrasi, Özgürlükler ve İş Güvencesi” talepli yürüyüş kolu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde oturma eylemi yaptı.

Bakanlık Önünde Oturma Eylemi
Eğitim Sen’in, 12 Temmuz 2016 tarihinde Aydın’da başlattığı “Demokrasi, Özgürlükler ve İş Güvencesi” yürüyüş kolu Ankara’ya ulaştı. Aralarında CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de bulunduğu grup MEB önünde oturma eylemi yaptı. Grup sık sık, “karanlığa teslim olmayacağız”, “direne direne kazanacağız”, “yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim Sen üyelerine ve yöneticilere yönelik ‘cadı avı’ başlatıldığını iddia ederek, “Çok sayıda Eğitim Sen üyesi sendikal faaliyetleri ve demokratik eylemleri nedeniyle soruşturma geçirmiştir. Bazı arkadaşlarımız keyfi kararlarla sürgün edilmiş, bazı arkadaşlarımız sosyal medya paylaşımları ve attıkları sloganlar gerekçe gösterilerek açığa alınmıştır. Büyük bölümü siyasal talimatlarla hayata geçirilen ve tamamı keyfi olan hukuk dışı tutumlar üzerinden en temel sendikal faaliyetlerimiz bile ‘yasa dışı’ gösterilmeye çalışılmakta, sendikal faaliyetlerimiz açıkça engellenmek istenmektedir” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA