Yolların Durumu Komisyona Havale
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara neden olması beklenen ilçe belediyelerdeki tüm yollar ile açık ve yeşil alanlar ile ilgili gündem maddesi İmar komisyonuna havale edildi.

Başkan Gürün, “Muğla Büyükşehir Belediye başkanı olarak biz hiçbir şekilde bu yerleri alalık iddiasında değiliz. Ama hukuk karşısında bu prosedürü yerine getirmekle yükümlüyüz. Burada alel acale bir karar üretme taraftarı değiliz. Buradan komisyona havale ediyoruz. Komisyon incelerken eğer Sayıştay’dan bu kararın üst kurula gittiği ve bu kurulla ilgili karar üreteceği bize resmi yazı ile bildirilirse biz bunu komisyonumuzda takip edeceğiz ve bunu beklememiz gerekecek. Burada biz bu işi getirmekle oldu-bittiye getirmemiz söz konusu değil. Onun için bu gün bu prosedürü yerine getirelim ve süreci hep birlikte takip edelim istiyorum” dedi.
İmar komisyonuna havale edilen madde ile ilgili Komisyonda Ulaştırma Komisyonunun da yer alması istenirken, Başkan Gürün, “Burada imar ile ilgili bir karar verilecek. Yani bu yollar Büyükşehir’e devredilecek mi, yoksa eskisi gibi kalacak mı? Bunun için İmar komisyonuna gönderiyoruz. Eğer İmar komisyonu arzu ederse diğer komisyonları da toplantıya çağırır” dedi.
İlçe belediyelerdeki yolların Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili madde İmar komisyonuna havale edilirken, yapılan oylama oy çokluğu ile geçti.
