İş Ve Meslek Danışmanları Sahaya İniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: '3 bin 707 iş ve meslek danışmanı, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunu işverenlere, çalışanlara ve iş arayanlara anlatmak üzere sahaya inecek'.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, 3 bin 707 iş ve meslek danışmanının Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunu işverenlere, çalışanlara ve iş arayanlara anlatmak üzere sahaya ineceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) arasında iş ve meslek danışmanlarına eğitim verilmesi yönünde bir işbirliği protokolünün imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Protokol kapsamda, İŞKUR bünyesinde taşra teşkilatında görev yapan 3 bin 707 iş ve meslek danışmanına, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu, işverenlerin maruz kalacakları cezalar, Mesleki Yeterlilik Belgeli çalışanları istihdam eden işverenlerin yararlanabilecekleri teşvikler ile çalışanların elde edecekleri kazanımlar, Mesleki Yeterlilik Kurumu uzmanlarınca ÇASGEM tarafından verilen eğitimlerde anlatılacak. Eğitimler sonrası 3 bin 707 iş ve meslek danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunu işverenlere, çalışanlara ve iş arayanlara anlatmak üzere sahaya inecek. 81 ilde iş yerlerini ziyaret edecek olan iş ve meslek danışmanları, işveren ve çalışanları Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu, cezai müeyyideler, belge sahibi olan çalışanların kazanımları ve işverenlere yönelik teşvikler hakkında bilgilendirecek.'
Kaynak: AA