'Aachen Uluslararası Binicilik Festivali 2016'

Aachen Uluslararası Binicilik Festivali'nde, 'Türk Hava Yolları Avrupa Ödülü' engel atlama yarışmasında, Kanadalı sporcu Eric Lamaze, 'Fine Lady 5' isimli atıyla birinci oldu.

Aachen Uluslararası Binicilik Festivali (CHIO Aachen) kapsamında gerçekleştirilen, 'Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ödülü' engel atlama yarışmasında, Kanadalı sporcu Eric Lamaze, 'Fine Lady 5' isimli atıyla, 41.35 saniye ile en iyi zamanı elde ederek, birinci oldu.

Yarışmada ikinciliği Fransız Simon Delestre 'Qlassic Bois Margot' ile, üçüncülüğü ise Belçikalı Olivier Philippaerts 'H&M Challenge V. Begijnakkerb Z - Zang' ile kazandı.

THY Köln Şube Müdürü Yiğit Bilge Avcı düzenlenen ödül töreninde, derece alan sporculara hediyelerini takdim etti.

Yarışmada birinci olan sporcu Eric Lamaze'ye üzerinde, '1 milyon Miles' yazılı hediye çekini veren Avcı, yarışma sonunda gazetecilere açıklamada bulundu.

THY'nin dünyanın önemli spor organizasyonlarında, farklı alanlarda çeşitli desteklerde bulunduğunu hatırlatan Avcı, rekabet ve centilmenliğin bir araya geldiği CHIO organizasyonuna bu yıl üçüncü kez ana sponsor olduklarını ifade etti.

Avcı, organizasyonun yılda bir kez düzenlendiğine ve yüzbinlerce biletin günler öncesinde tükendiğine işaret ederek, 'Uluslararası binicilik festivalleri arasında dünyadaki en önemli festivallerinden biri olan CHIO'da bulunduğumuz için çok mutluyuz.' dedi.

Çeşitli kategorilerde müsabakaların düzenlendiği etkinlik, 17 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA