'13. Geleceğin Sineması' Yarışması

'13. Geleceğin Sineması' yarışmasını kazanan 20 senaryo belli oldu.

Öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri için motive etmeyi, senaryo yazımı ve film yapım aşamasında desteklemeyi amaçlayan yarışma, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Vakfı (TÜRSAK) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve Beyoğlu Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirildi.

'Kısa Kısa Beyoğlu' temasıyla yapılan yarışmaya 86 kısa film başvuruda bulundu.

Yarışmayı, Serkan Uzunyol, Alper Kot, Muhammed Duman, Ömer Ferhat Özmen, Gani Nalbant, Alper Kızılboğa, Ersin Demirel, Süleyman Demirel, Altuğ İşler, Burhan Sarper Arı, Ömer Ferhat Özmen, Görkem Bakıcı, Mehmet Talha Akhan, Berk Bayrak, Ayşen Öztekin, Ayberk Ersürmeli, İbrahim Doğan, Gizem Akar, Halil İbrahim Akça ve Uluç Muslu'nun eserleri kazandı.

Senarist, yönetmen, yazar, yapımcı, akademisyen ve oyunculardan oluşan ön jüride, Muzaffer Hiçdurmaz, Doğa Can Anafarta, Adnan Ekinci, Ali Tanrıverdi ve Alper Çağlayan, ana jüride ise Burçak Evren, Sevinç Baloğlu, Semir Aslanyürek, Hilmi Etikan, Hatice Aslan, Timur Savcı, Gökhan Mutlay, Selçuk Yavuzkanat, Ahu Türkpençe, Cem Altınsaray ve Deniz Doğan yer aldı.

Ödüle layık görülen ve Ekim 2016'ya kadar çekim süresi olan filmler ayrıca ana jürinin ikinci değerlendirmesi sonucunda ilk üçe girmek için yeniden yarışacak.

Kaynak: AA