Fidye Şüphelileri Serbest Bırakıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde lüks bir villada fidye için alıkonulduğu iddia edilen biri Macaristan, diğeri Suriye uyruklu iş adamları Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından villaya yapılan operasyon sonrası kurtarılmıştı. İş adamlarından 1 buçuk milyon dolar fidye istedikleri iddiası ile mahkemeye çıkarılan 8 zanlı serbest bırakıldı.

Fidye Şüphelileri Serbest Bırakıldı
Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ortaca ilçesinde etrafı kameralarla gözetlenen lüks villa tipi evde yabancı uyruklu iki iş adamının fidye için kaçırıldığı ihbarının ardından lüks villaya operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda Türkiye’ye ticari iş yapmak amacıyla gelen ancak 1 buçuk milyon dolar fidye karşılığı rehin alındıkları iddia edilen Macaristan ve Suriye uyruklu iki iş adamı kurtarıldı. Kaçırılma olayını gerçekleştirdikleri iddiası ile 8 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin İstanbul’da bulunan mağdurlarla sosyal ağ üzerinden iletişime geçtikleri, butik otelde iş görüşmesi yapmak vaadiyle yine sosyal iletişim ağı aracılığıyla yol tarifi yaparak Ortaca ilçesine gelmelerini sağladıkları, Ortaca’ya gelen iki iş adamının, şüpheliler tarafından etrafı kameralarla gözetlenen lüks villa tipi eve kapatılarak rehin alındıkları ileri sürülmüştü. KOM ekipleri tarafından lüks villaya düzenlenen operasyonda otomatik av tüfeği, bilye atar tabanca, bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirilmişti

Operasyonda yakalanan biri Nijerya uyruklu olmak üzere toplam 8 kişi denetimli serbestlik’le serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA