TÜ Rektörlük Seçimine Hazırlanıyor
Trakya Üniversitesi (TÜ), yarın 9’uncu dönem rektörünü belirlemek için seçim yapacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Prof. Dr. Yörük, “Edindiğimiz tecrübelerle 4 yıllık süreçte Trakya Üniversitesi’ni daha iyi bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Üniversitemizde yapacağımız yeni çalışmalarla bölgemize, insanımıza ciddi katkılar sağlayacağız. Eğitim öğretim kalitemizi, araştırma geliştirme kapasitemizi artıracağız” dedi.
Adaylar arasında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Ulusoy, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Günşen ve TÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu yer alıyor.
Balkan Kongre Merkezi’nde saat 13:00’da başlayacak seçimde öğretim üyeleri 17.00’a kadar oy kullanacak ve en yüksek oyu alan 6 aday YÖK’e bildirilecek. YÖK değerlendirmesinin ardından belirlediği üç adayı Cumhurbaşkanı’na sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu 3 aday arasından Trakya Üniversitesi’nin rektörünü belirleyecek.
