Mülteci Ailenin Yürek Burkan Dramı
Suriye’deki iç savaş yüzünden Türkiye’ye gelerek, Mardin’in Nusaybin ilçesine yerleşen Suriyeli aile, terör olayları yüzünden bir kez daha göç etti. Kızıltepe’ye gelen 8 nüfuslu aile, yoksulluk içerisinde yaşam savaş veriyor.

Eşi Sabah Mısri (37) ile çocukları Kevser (21), İham (18), Hibe (11) Muhammed (13), Ahmet (8) ve Mahmut (7) ile birlikte yaklaşık 3 ay önce Kızıltepe’ye geldiklerini anlatan Hasan Ali Mahmud (50), Suriye’de maddi durumlarının iyi olduğunu ancak burada yoksul durumuna düştüklerini anlattı.
Ülkesinde halı dükkanı işlettiğini anlatan Mahmud, "Şimdi dükkanım ve evim yerle bir olmuş. Nusaybin’e yerleştiğimizde çalışmaya başladım. Tam düzenimizi sağlamaya başlamıştık ki olaylar çıktı. 3 aydan fazladır Kızıltepe’ye geldik ve bu evi kiraladık. Evin kirası 350 TL, elektrik ve su ile birlikte yaklaşık 500 TL’yi buluyor. Bende bel fıtığı var, bir ayağım da sürekli şiştiği için çalışamıyorum. Ameliyat olmam gerekiyor ancak maddi imkansızlıktan dolayı ameliyat olamıyorum. Burada perişan olduk. Hayırseverlere sesleniyorum, gelip halimizi görsünler ve bize yardım etsinler" dedi.
