Kumluca Belediyesi Personeline EBYS Eğitimi

Kumluca Belediyesi personeli, Elektronik Belge Yönetimi Sistemi (EBYS) hakkında bilgilendirildi.

Belediye personeline, 1 Nisan'dan itibaren uygulanmaya başlanan EBYS eğitimi verildi. Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın yanı sıra, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

EBYS proje koordinatörü Doğu Akoğlu tarafından sistemin nasıl kullanılacağı, faydaları ve yaşanabilecek sıkıntılar hakkında belediye personeline teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Çetinkaya, belediye olarak daha önce birçok yeniliğe imza attıklarını, EBYS ile belediye hizmetlerini vatandaşlara daha hızlı ve kontrol edilebilir bir şekilde sunmayı amaçladıklarını söyledi.

EBYS'nin Kumluca Belediyesinde daha önce var olan toplam kalite yönetim sisteminin tamamlayıcı bir unsuru olduğuna dikkati çeken Çetinkaya, 'Artık bu sistem sayesinde belediyemizin tüm yazışmaları elektronik bir ortamda yapılacak. İş ve işlemler için yapılacak uygulamalar kağıt üzerinden değil, elektronik ortamda takip edilecek. Evrak karmaşası ve bürokrasi azalacak. Böylece zaman kaybı önlenecek, en önemlisi de vatandaşlarımıza hizmetimiz daha da hızlanacak.' dedi.

Kaynak: AA