Yüksekova'da Yıkıntılar İlaçlanıyor
Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi ekipleri ilçedeki çatışmalar sırasında hasar gören evlerde ve enkazlarda ilaçlama çalışması başlattı.

İlaçlama çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Berrin Yıldız, çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi.
Yıldız, "Yüksekova’da devam eden ilaçlama çalışmaları Yüksekova Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlık Daire Başkanlığı personelleri tarafından ortak bir şekilde yürütülüyor. 5 ayrı ekip ile günde 12 ton ilaç kullanılan çalışmalar ilçenin tamamı ilaçlanıncaya kadar devam edecek. Özellikle çatışmaların yaşandığı mahallelerde evlerin bodrumları, rögar kapakları ve metruk alanlarında ilaçlama yapan ekiplerimiz; akrep, yılan, sıtma ve koleraya karşı da ilaçlama yapıyor" dedi.
