İstanbul'da Bombalı Gece !
İstanbul Çekmeköy’de bir Kur’an kursunun önündeki arazide parça tesirli el yapımı bomba büyük bir gürültüyle patladı. Polis tarafından bulunan diğer bir el yapımı bomba ise fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.

PARÇA TESİRLİ EL YAPIMI BOMBA İMHA EDİLDİ
Patlamanın el yapımı bombadan kaynaklandığını tespit eden polis, çevrede incelemelerini derinleştirdi. Geniş bir inceleme yapan uzman ekipler, bombanın infilak ettiği bölgenin yakınında duvar kenarına bırakılmış başka bir parça tesirli el yapımı bomba daha tespit etti. Bunun üzerine bombanın bulunduğu yere çıkan sokaklara “akrep” diye tabir edilen zırhlı polis aracı yerleştirilirken, polis ekipleri güvenlik amaçlı çevrede devriye gezdi. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından uzman ekip, bombanın bulunduğu yere
hazırladığı fünyeyi bıraktı.
VATANDAŞLARA MEGAFONLA “İÇERİYE GİRİN” UYARISI YAPILDI
Polis hazırlıklarının tamamladıktan sonra binalardaki vatandaşlara megafonla balkonlardan uzak durmaları uyarısında bulundu. Yapılan uyarıların ardından bomba imha uzmanlarını tarafından fünye kontrollü bir şekilde patlatıldı. Bombanın büyük bir gürültü ile imha edilmesinin ardından uzman ekip, bomba üzerinde incelemelerde bulundu. Patlama nedeniyle çevredeki bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi. Polis, camları patlayarak kullanılamaz hale gelen araç üzerinde uzun süre inceleme yaptı.
Bombanın patladığını duyan Ayhan Dedeş, “Patlamayı duyunca koştuk geldi. Burası bombanın patlayacağı bir yer değil. Bu bombalar başka yere gidecekti sanırım zaman tutmadı. Herhangi bir can kaybı yok. Ancak sesi 10 kilometre öteden duyup gelenler var. Çok büyük bir patlama idi. Şuana kadar bir yaralı yok” dedi.
Polis boş araziye bırakılan bombaların bırakan şahısları tespit etmek için çalışma başlattı.
