Tufanbeyli'de Ramazan Coşkusu Başladı

Tufanbeyli Belediyesi, 25 gün boyunca devam edecek olan iftar programına ilçe merkezine en uzak mahallelerden İğdebel’den başladı.

Tufanbeyli'de Ramazan Coşkusu Başladı
Köy statüsünde iken yasayla mahalle olan İğdebel’de oturan vatandaşlar, belediye ekiplerinin cami önündeki meydana kurdukları iftar sofrasında bir araya geldi. İftara, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü de eşiyle birlikte katıldı.

İftar sofrasını Ramazan’ın 3’üncü günü de Elemanlı Mahallesi’nde kuracaklarını belirten Başkan Remzi Ergü, “Tufanbeyli’de Ramazan Ayı her geçen yıl daha büyük bir coşku ile kutlanıyor. Belediyemizin hazırladığı ‘Cami ve Sokak İftarı Programı’ ile rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın duygu yüklü manevi iklimini hem ilçe merkezinde hem de İlçe merkezi dışında olan mahallelerin dört bir yanında coşkuyla yaşatmaya devam ediyoruz. Geleneksel hale gelen Ramazan programları kapsamında bu yıl 30 camide teravih namazı öncesi birbirinden değerli hafız ve hocaların katılımıyla sohbet ve Kur’an-ı Kerim tilaveti olacak. 25 gün boyunca 25 ayrı mahalleye kurulacak olan iftar sofrasında yaklaşık 10 bin kişiye iftar vereceğiz” dedi.

İğdebel ve Elemanlı mahallerinden başlayan iftar programı sırasıyla Kayapınar, Bolatpınar, Şar, Ayvat, Bozgüney, Pınarlar, Çatalçam, Güzelim,Doğanbeyli, Yeşilova, Kayarcık, Çukurkışla, Kirazlıyurt, Yamanlı, Karsavran, Akpınar, Damlalı, Tozlu-Koçcağız, Doğanlı, Demiroluk, Pekmezli, Ortaköy ve ilçe merkezindeki mahallelerde devam edecek.
Kaynak: İHA