Tekirdağ'da Ramazan Pidesi Denetimleri

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediye ekipleri tarafından, kent merkezinde bulunan marketlerde satışı yapılan ramazan pidelerinin denetimleri yapıldı. 11 markette yapılan denetimlerde gramajı eksik çıkan 70 pideye el konuldu.

Tekirdağ'da Ramazan Pidesi Denetimleri
Denetimlerini rutin bir şekilde devam ettiren Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerinin bu sefer ki durağı market ve hiper marketlerde satışı yapılan ekmek ve pide gramajlarının kontrolü oldu. 11 ayın sultanı Ramazan ayı ile birlikte marketlerde de satışı yapılan ramazan pidelerinin gramaj kontrollerinin yanı sıra yapılan kontroller çerçevesinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, vergi levhası, genel temizlik kuralları, çalışanların kıyafet ve kişisel temizlik, ekmek ve pide dolaplarının temizliği ekmek ve pidelerin gramajları ile içeriğindeki mamul ve bileşenler kontrol edildi.

GRAMAJI EKSİK 70 PİDEYE EL KONULDU

Yapılan denetimlerde 11 market denetimden geçerken, üç markette 70 tane pideye eksik gramajlı olduğu gerekçesiyle el konulurken, olumsuzluk tespit edilen marketlere halk sağlığı ve hijyen konusunda gerekli uyarılar yapılarak tespit edilen eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi istendi.
Kaynak: İHA