Hükümlüler Ve AKUT'tan Çevre Temizliği

Fethiye'de cezaevindeki 9 hükümlü mahkum denetimli serbestlikte dışarı çıkarak, AKUT ekipleriyle birlikte çöp topladı.

Fethiye'de denetimli serbestlik kapsamında, 9 hükümlü, AKUT Fethiye ekibiyle çevrede temizlik yaptı.

Fethiye Kaymakamlığı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün 'Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Projesi' çerçevesinde düzenlediği etkinlikte, mahkumlar Karagözler Mahallesi Koylar Yolu Mevkinde deniz kenarı ve ormanlık alanda çöp toplandı.

Bölgede hükümlülerin inemediği kayalık ve sarp alanlardaki çöpler, halatlar yardımıyla istasyon kuran AKUT ekipleri tarafından toplandı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün çevresel anlamda güzel projelere imza attığını söyledi.

Projenin uzun ömürlü ve kalıcı olacağını belirten Çalık, 'Proje Fethiye'deki yol kenarları ve kıyıların temizlenmesi için hazırlandı. Toplumun oluşturduğu bu kirliliği, denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlüler temizleyecek. Böylece onlar da topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getirmiş olacaklar.' dedi. Çalık, çevre temizliğinin bir ibadet, çevreyi kirletmenin ise günah olarak algılanması gerektiğine dikkat çekti.

Büyük orman yangınlarının, küçük cam kırıklarının güneş ışığına mercek etkisi yapması sonucu çıktığını kaydeden Çalık, 'Milyonlarca canlı yanarak telef oluyor. Canlıların ölmesi gelecekteki yaşamın olumsuz etkilenmesi demektir. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir ortam bırakmak istiyorsak çevremizi kirletmeyelim.' diye konuştu.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San da daha önce hükümlülerle temizlik yapılan koyların tekrar kirlenmesinin kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

Projeyi, hükümlülerin tekrar topluma kazandırılması, hükümlülerde ve toplumda çevre bilinci oluşması amacıyla başlattıklarını aktaran San, şöyle konuştu:

'1 Haziran'da başlayan proje 30 Ekim'e kadar sürecek. Fethiye'nin çevresinde toplu kullanılan alanları temizlemek için günlük 4 saat, 3-10 hükümlüyle işbirliği içinde koylarımızı temizleyeceğiz. Çevreyi temiz tutmaya çalışacağız. Amacımız, toplumda ve hükümlülerde çevre bilinci oluşturmak. Daha da önemlisi kirletmemeyi öğretmek istiyoruz.'
Kaynak: AA