Altan Tan'a Mardin'de tepki

Mardin Midyat'ta PKK'lı teröristlerin polise yaptığı bombalı saldırı alanına giden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan vatandaşlar tarafından kovuldu.

Altan Tan'a Mardin'de tepki
Altan Tan'a Mardin'de tepki
Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 2 polis memurunun kadın olduğu bildirildi.

Saldırıda ilk anda 1 polis memurunun şehit olduğu, 2 sivil vatandaşın hayatını kaybetti belirtilirken, aralarında sivillerin de bulunduğu 34 kişi ise yaralandığı açıklandı. Yaralılar arasında bulunan ve durumu ağır olan 1 kadın polis memuru Midyat Devlet Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda şehit olan polislerinin 2'sinin de kadın olduğu açıklandı. Yaralı sayısının da 37'e yükseldiği bildirildi.

Altan Tan'a Mardin'de tepki

HDP'Lİ TAN'A TEPKİ


PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının ardından ilçeye giden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, olay yerinde inceleme yaptığı sırada bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Öfkeli kalabalık, Tan'a, 'Bunlar hep sizin yüzünüzden oldu. Biz sizi sorunu çözmek için gönderdik, daha çok insan ölsün diye değil. Allah PKK'ya destek verin belasını versin' diyerek yuhaladılar. Tepkiler üzerine Altan Tan, arabasına binerek bölgeden uzaklaşırken, bazı kişilerin araca tekme attığı görüldü. Tan, daha sonra bölgeden uzaklaştı.

Altan Tan'a Mardin'de tepki