Tekkeköy Belediyesi'nden Ramazan Yardımı

Tekkeköy Belediyesi ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımında bulunmaya başladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yılda sosyal doku anketleri sonucunda belirlenen 2 bin 53 aileye ramazan yardımı ulaştırmaya başladıklarını kaydetti.

Ramazanın birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirten Togar, 'Ramazanın güzelliklerinden ve hayatımıza getirilerinden birisi de yardımlaşma ve dayanışma boyutudur. Zekatların ve sadakaların verildiği bu ay Müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, muhtaçları ve ihtiyaç sahiplerini gözetmeye yöneltir. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde her konuda vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Togar açıklamasında özellikle ramazanda yardım konularında biraz daha hassas davrandıklarını belirterek 'Bu yıl merkezdeki mahallemiz ve kırsal mahallelerimizin tamamında tespit etmiş olduğumuz 2 bin 53 aileye yardım paketi ulaştırıyoruz. Umarım ihtiyaç sahibi ailelere bir nebze olsun yardımcı olabiliyoruzdur. Ayrıca yardımlarımız sadece ramazan ayıyla da sınırlı kalmıyor. Biz yılın on iki ayı yardım yapan bir belediyeyiz. Ramazan ayının dışında da veri tabanımıza kayıtlı olan ihtiyaç sahibi 487 haneye ayda bir düzenli olarak gıda yardımı yapıyoruz.' görüşlerine yer verdi.

Kaynak: AA