Ramazan Ayında Su Çilesi

Ağrı’nın Doğubayazıt Belediyesi’nin sınırları dışında olması nedeniyle sularını kestiği yüzlerce hane, Ramazan ayında susuz kaldı.

2010 yılında selden zarar gören vatandaşlar için Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 388 adet daire yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Konutların şehirden uzak olması nedeniyle Doğubayazıt Belediyesi tarafından mağdur olmaları için su şebekesi yapılarak su verilmeye başlandı. Su hattının geçtiği güzergahta su sızmaları nedeniyle bazı evlerin zarar gördüğü belirtilirken, belediye yetkilileri ise yapılan şikayetler üzerine konutlara giden su vanalarını kapattı. Yaklaşık 10 gündür susuz kalan halk, Ramazan ayı nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, geçici de olsa sorunlarının çözülmesini istiyor. Konutların etrafında bulanan dağlık alanda bidonlarla su taşıyan vatandaşlar, evlerinin yapıldığını ancak sularının verilmediğini söyledi.



Yaklaşık 10 gündür suların akmadığı konutlarda oturan Aliye Aktaş ise evinde iki yatalak hastanın olduğunu belirterek, bidonlarla taşıdıkları suyun kendilerine yetmediğini söyledi.

Evlerinde kötü kokuların gelmeye başladığını aktaran Aktaş, "Suyumuzu bidonlarla taşımak zorunda kalıyoruz. Evde iki yatalak hastam var. Bugüne kadar bu sorunları yaşadık. Ramazan ayında bari suyu kesmeseydiler. Yetkililere çağrımız bir an önce suyumuza bir çözüm bulsunlar" ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık yetkilileri ise sorunun çözümü için çabaladıklarını ve halkın mağduriyetinin giderileceğini dile getirdiler.
Kaynak: İHA