Kemerçeşme'de Bahar Şenliği Coşkusu

Osmangazi Belediyesi’nin Kemerçeşme Mahalle Muhtarlığı ile birlikte düzenlediği geleneksel Bahar Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Kemerçeşme'de Bahar Şenliği Coşkusu
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kemerçeşme Bahar Şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kemerçeşme meydanını dolduran genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce mahalle sakini, Rumeli Halk Dansları ekibinin gösterileriyle coştu. Bursa’nın renkli kimliği ile tanınan isimlerinden biri olan ve Rot Macit ismiyle tanınan Macit Tunalı’nın sunduğu geceye katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Her yıl Geleneksel olarak gerçekleştirilen Bahar Şenliği bir gönül işi. Bu şenliğin gerçekleşmesine katkı koyan, başta mahalle muhtarımız Sedat Topaloğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herhangi bir karşılığı olmayan, vatandaşlarımızın bir araya gelmelerine sağlayan güzel bir etkinlik. Bu tür etkinlikler, vatandaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının gelişmesine de önemli katkı sağlıyor” dedi.

Yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Dündar, “Bu akşam burada olduğu gibi, birlik beraberlik içerisinde, tek yumruk olup ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyenlere gereken cevabı hep birlikte vereceğiz. Bu birlik ve beraberliğiniz daim olsun” dedi.

Konuşmasının sonunda mahalle muhtarı Sedat Topaloğlu, Başkan Dündar’a katkılarından dolayı plaket verirken, Başkan Dündar’da sahnede sundukları gösteri ile büyük alkış alan genç folklorcularla, mahalle takımlarından Kanarya Sporun başarılı sporcularına çeşitli hediyeler verdi.

Mahalle sakinlerinin çoğunluğunu Balkan ve Rumeli göçmenlerinin oluşturduğu Kemerçeşme Bahar Şenliği, sahneye çıkan ve Balkanların sevilen sesi Rumeli Ekrem Konseri ile son buldu.
Kaynak: İHA