Hüseyin Gülerce: Bir mümin korkmaz

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce kendisi ile ilgili uydurulan yalan ve iftira dolu haberlere "19 yaşında üniversitede kurşunlanmış insanlarız korkmayız" diyerek tepki gösterdi.

Hüseyin Gülerce: Bir mümin korkmaz
Hüseyin Gülerce: Bir mümin korkmaz
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın moderatörlüğündeki Ortak Akıl programında gündemi değerlendiren Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce,kendisi ile ilgili ortaya atılan yalanı ve bu yalanın kimler tarafından yapıldığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski dönemde paralel yapı mensupları ile yan yana olmasına rağmen onları tanıyamadığını ifade eden Gülerce, Zaman Gazetesi'nin yerine çıkan bir gazetede kendisi ile ilgili uydurulan haber ile ilgili konuştu.

Gülerce 'Gazetede ben Ekram Dumanlı ile telefonda konuşmuşum. Ekrem Dumanlı o sırada yayın toplantısındaymış. Telefonun sesini açmış benim korkudan sesim titriyormuş ve 'Ekrem bizi tutuklayacaklar' diye ağlamaklı konuşmuşum. Yalan ne kötü birşey! Ben Allahşahit gösteriyorum böyle bir konuşma yapmadım ne yapacaksın şimdi? Hesap gününde senden davacı olacağım yalanı medya üzerinden yayıyorsun. Bu yalanın kaynakları da belli. Ya Ekrem Dumanlı ya orada bulunanlardan birinin anlatması' dedi.

Kendisinin duruşu ile ilgili paralel yapının bir izahatı olmadığı için sürekli 'korkuyor' yalanını ortaya attıklarının söyleyen Gülerce şunları söyledi : 

Benim duruşumu izah edemedikleri için hep korkmaya getiriyorlar. Bende burada söyledim 'Korksaydım sizden korkardım' Siz korkulacak adamlarsınız. Binlece insanı dinlemişiniz, sınav sorularında hırsızlıkarlınız çıktı ortaya daha neler neler çıktı ortaya ... Bir mümin korkmaz ölümden de korkmaz .Biz eski mücadeleciyiz hakikaten hiç korkmayız Çünkü biz 19 yaşında üniversitede kurşunlanmış insanlarız. Neden korkalım?  Öyle bir karakter sergiliyorlar ki yalan, iftira .. Daha öncede ne iftiralar attılar .Bunların çoğunun merkezi de Pensilvanya'daki o zat. Aşağıdaki insanlara o kadar yalan haber yaydırıyorki...