Antalya'ya Uluslararası Multimedya Kütüphanesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Almanya'nın Dresden ve İspanya'nın Malaga belediyelerinin işbirliğiyle hayata geçirilen Antalya'nın ilk uluslararası dijital kütüphanesi törenle hizmete girdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Almanya'nın Dresden ve İspanya'nın Malaga belediyelerinin işbirliğiyle hayata geçirilen, Uluslararası Multimedya Kütüphanesi Antalya'da açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) hizmete giren kütüphanenin açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İspanya Endülüs Milli Eğitim Bakanı Adelaida De La Calle Martin, Malaga Belediyesi Kültür Müdürü Gemma Del Corral Parra, Dresden Belediyesi Başkan Temsilcisi Prof. Dr. Arend Flemming, TSS Grup Başkanı Manuel Molina ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Türel, çok anlamlı bir işbirliğini başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

'Bu proje ile Malaga, Dresden ve Antalya arasında bilimsel, kültürel değişim ve işbirliğinin temellerini atıyoruz. Bu proje ile öğrencilerimiz arasında iletişim gelişecek, gençlerimiz birbirlerinin kültürünü tanıyacak.'

Dijital kütüphanenin hem öğrencilerin bireysel gelişimlerine katkıda bulunacağını hem de şehirler ve ülkeler arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının kuvvetleneceğini vurgulayan Türel, 'Gençlerimiz, insanlarımız arasındaki iletişim ön yargıları yıkacak, birbirimizi daha iyi tanımamızı, anlamamızı, daha iyi öğrenmemizi sağlayacaktır.' ifadesinde bulundu.

Kütüphaneye katkı veren TSS Group Başkanı Manuel Molina da kütüphanenin kültürler arası karşılıklı anlayış ve diyaloğa destek vereceğini ifade etti. Antalyalı öğrencilerin Malaga ve Dresden'de mevcut olan dijital kütüphanelerle yeni fikirleri tartışabileceğini, deneyimlerinden faydalanabileceğini belirten Molina, çalışmaların öğrencilerin birbirlerinin ülkelerine yapacakları seyahatlerle destekleneceğini kaydetti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve konuklar Uluslararası Multimedya Kütüphanesini gezdi. Oluşturulan dev ekranda Skype bağlantı üzerinden Malaga ve Dresden'deki iki okulun dijital kütüphaneleriyle canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA