BTÜ İlk Mezunlarını Verdi
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor. Kimya, makine ve fen bilimlerinden toplam 55 öğrenci, kep atarak mezun olmanın mutluluğunu aileleriyle paylaştı.

Üniversitenin ilk mezunları olacakları için öğrencilerin gurur duymalarını isteyen Karademir, “Sanayide bizi temsil edecekleri için kendi evlatlarımızı nasıl eğitmek istediysek oları da o şekilde yetiştirdik. BTÜ, sadece veliler, öğrenciler, akademisyenler ve YÖK’ün kadro vermesi ile yürüyecek bir kurum değildir. Bu kurumun ve bütün üniversitelerin bu ekosistem içerisinde paydaşları tarafından benimsenmesi ve desteklenmesi gerekiyor. O anlamda ilk desteği ben Bursa sanayisinden talep ediyorum. Bizim bu arkadaşlarımıza fırsat vermelerini istiyorum” diye konuştu.
Okulun ilk mezunları olmanın gururunu yaşadıklarını belirten okul birincisi Samet Çeri ise, “Sanayi şehri Bursa’da teknik bir üniversiteye girmenin benim için iyi bir tercih olacağını düşünmüştüm. Lise yıllarından beri belirlediğim hedeflere ulaşmamda BTÜ’nün bana verdiği desteği hissettim. Bugün belirlemiş olduğum hedeflerin öğretmenlerimin de desteği ile başarmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kimya, makine ve fen bilimlerinden mezun olan toplam 55 öğrenci, öğretmenlerinin ellerinden belgelerini teslim aldı. Törenin sonunda kep atan öğrenciler mutluluklarını aileleriyle paylaştı.
