'6. Koruyucu Aile Şenliği'

Manisa'daki şenliğin açılışına Türkiye'den 220 koruyucu aile katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6. Koruyucu Aile Şenliği'nin açılışına 50 ilden 220 koruyucu aile katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6. Koruyucu Aile Şenliği'nin açılışı koruyucu ailelere verilen yemek ile başladı.

Şenliğin açılışında gazetecilere açıklamada bulunan Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, amaçlarının her çocuğun bir aile yanında yetişmesi olduğunu kaydetti.

Çocukların sosyal ve psikolojik olarak koruyucu aileye ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Soylu, 'Biz bu hizmetin yaygınlaşması ve toplumda hak ettiği konumu yakalayabilmesi açısından tanıtım çalışmalarına önem veriyoruz' dedi.

Suriyeli 13 aylık bir bebeğin koruyucu ailesi olan Cesur ve Deniz Atayoğlu çifti, tüm aileleri koruyucu aile olmaya davet etti.

Mardin'de hemşire olarak görev yapan Deniz Atayoğlu, Ali Bahtiyar'ın doğumdan birkaç gün sonra annesini kaybettiğini ve babasının da Suriye'ye geri döndüğünü, diğer aile üyelerinin de maddi imkanı olmadığı için bebeği bir yuvaya bıraktıklarını anlattı.

Alerji rahatsızlığı nedeniyle Ali Bahtiyar'ı hastanede gördüğünü söyleyen Deniz Atayoğlu, bakıcının 'bebeği almak ister misiniz' sorusu üzerine olayların geliştiğini belirtti.

Eşinin de koruyucu aile olma fikrine olumlu yaklaştığını anlatan Atayoğlu, 'Kızımın da istemesiyle birlikte işlemlere başladık ve 7-8 aydır Ali Bahtiyar'a koruyucu ailelik yapıyoruz' dedi.

Koruyucu Aile Şenliği'nde buluşan çocuklar da kendilerine yönelik oyunlarla vakit geçirdi.

Şenlik, 5 Haziran'da düzenlenecek piknik ile son bulacak.
Kaynak: AA