Şişli'deki Silahlı Yaralama Davası

Hakan Başaran'ın Şişli'deki bir kafede silahla yaralanması olayının azmettiricisi olduğunu iddiasıyla yargılanan İzzet Nuri Çapa, ilk duruşmada beraat etti Tutuklu sanıklar Mehmet Hatip Ağyar ve Ömer Yılmaz, 'kasten yaralama' suçundan 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şişli'deki bir kafede Hakan Başaran'ın silahla yaralanması olayının azmettiricisi olduğunu iddiasıyla yargılanan İzzet Nuri Çapa, ilk duruşmada beraat etti.

İstanbul 75. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Hatip Ağyar, Ömer Yılmaz ile olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen tutuksuz sanıklar Çapa ve Şehmuz Şerbetçi katıldı. Duruşmada müşteki Hakan Başaran da hazır bulundu.

Savunmasını yapan tutuksuz sanık Çapa, huzurda bulunan sanıkları tanımadığını belirterek, 'Ben bu davanın neresinde olduğumu da bilmiyorum. Şehmuz Şerbetçi ile geçmişte bazı hukuki ilişkimiz olmuştu. Suçlamaları kabul etmiyorum, davadan beraatimi talep ediyorum.' dedi.

Duruşmada söz alan Şerbetçi, tutuklu sanıklarla akraba olduğunu, mesajlaşma ve yaralama olayını ise emniyette ifade vermeye çağrıldığında öğrendiğini söyledi.

-'Konum attı, oradan buldum'

Tutuklu sanıklardan Ağyar da sosyal medya hesabından Çapa'yı takip ettiğini ve müşteki Başaran ile Çapa'nın arasındaki yazışmalarında kendi ailesinin adının geçtiğini iddia etti.

Başaran'ı sosyal medya hesabındaki fotoğrafından tanıdığını belirten Ağar, 'Hakan Başaran, İzzet Çapa'yla mesajlaşırken ailemizin soyadını kullandı. Ben de yazışmalardaki hakaretlere dayanamayarak Başaran'ın instagram hesabında belirttiği konumuna gittim ve yine kendisini bu hesabına koyduğu resminden tanıdım. Daha önce hiçbir tanışmışlığımız yoktur. Yanına giderek neden küfür ettiğini sordum. Soruma küfürle cevap verince dayanmadım ve silahımla ateş açtım.' ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan Yılmaz ise kendisinin olayla hiçbir ilgisini bulunmadığını, sadece sanıkların akrabası olduğunu ve olayın yaşanmasından önce telefonla görüştüğünü anlatarak, beraatini talep etti.

-'Şikayetçi değilim'

Davanın müştekisi Başaran, Şerbetçi ailesini tanımadığını ve İzzet Çapa ile bazı ticari ve hukuki ilişkileri olduğunu ifade ederek, “Şerbetçi ailesini tanımam. Sadece İzzet Çapa'yı tanıyorum. Aramızda bazı alacak verecek durumları vardı. Bundan dolayı sanıkları benim yanıma onun yolladığını düşündüm. Sanıkları ve Şerbetçi ailesini tanımıyorum. Kimseden şikayetçi değilim.' ifadesini kullandı.

Duruşmanın ilk celsesinde kararını açıklayan hakim, tutuksuz sanıklardan işletmeci İzzet Çapa ile Şehmus Şerbetçi'nin beraatine karar verdi.

Hakim, tutuklu sanık Mehmet Hatip Ağyar ile Ömer Yılmaz'ın, müşteki Başaran'a yönelik 'kasten yaralama' suçundan ayrı ayrı 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına, sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

- Olayın geçmişi

Kafe işletmecisi Hakan Başaran, 30 Mart'ta Nişantaşı'ndaki bir kafede oturduğu sırada bazı kişilerce silahlı saldırıya uğramış ve bacağından vurulmuştu. Olayla ilgili aralarında İzzet Çapa'nın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Çapa, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılırken diğer sanıklar ise tutuklanma istemiyle Nöbetçi 5. Sulh Hakimliğine sevk edilmiş ve tutuklanmıştı.

Kaynak: AA