Şanlıurfa'daki Gazeteciler İftarda Buluştu
Şanlıurfa’daki basın mensupları, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeğinde İstanbul’daki saldırılarda ölen vatandaşlar ve trafik kazasında hayatını kaybeden Ömer Okutan için dua okundu. Yemek sonrası konuşan Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çiftçi, gazetecilerin ve yazarların birlik ve beraberliği için bu iftarı düzenlediklerini, Şanlıurfa’daki basın mensuplarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
Gazetecilerin her zaman dayanışma içinde olması gerektiğinin altını çizen Çiftçi, “Basın vatandaşın temsilcisi, sesini topluma ulaştırabileceği bir araçtır. Mesleğimiz bir yönüyle kutsaldır, hizmet mesleğidir. Bunun bilincinde görevimizi yerine getirmemiz gerekir” diye konuştu.
Şanlıurfa’da tecrübeli gazetecilerin yanında artık genç bir neslin de geldiğine dikkat çeken Çiftçi, “Basın camiamız her geçen gün büyüyor. Bu mesleğe gönül vermiş genç arkadaşlarımız geliyor ve tecrübeli büyüklerinden bayrağı devralmaya çalışıyor. Bu güzel bir durum. Gençlerin de gazetecilik yapmak için can atması bizleri mutlu ediyor. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Onlara tavsiyem her zaman yaptıkları işin farkında olarak kimseye eğilip bükülmeden sadece gazetecilik yapmalarıdır” şeklinde konuştu.
