Down Sendromlu Çocuklar Ve Aileleri İftarda Buluştu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Downla Umut Penceresi Derneğinin işbirliğiyle down sendromlu çocuklar ve aileleri için iftar yemeği verildi.

Gaziantep’in down şehri ilan edileceğini aktaran Çelebi, yeni kurulan Downla Umut Penceresi Derneği’nin kentte bulunan 800’den fazla down sendromlu çocuklara ve ailelerine umut olacağını kaydetti.
Dernek Başkanı Güzin Bengü Aslanpay da derneğin bayramdan sonra resmi açılışının yapılacağını bildirdi. Dernekte yapılacak faaliyetler hakkında bilgi veren Aslanpay, “Dernek yurtdışından gelen profesörlerle birlikte çalışmaları yapacak. Ailelere danışmanlık eğitimi, fizyoterapi,psikolojik terapi merkezi olarak faaliyetlerini gerçekleştirecek. Aynı zamanda sinema,tiyatro,aile ziyaretlerine gidecek. Ailelerin bir kaç saatliğine de olsa down sendromlu çocuklarını bırakabilecekleri tesis aileler tarafından 24 saat kamerayla izlenilebilecektir” diye konuştu.
İftar yemeğine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci ile down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.
